Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیش حقوقی اردیبهشت ماه و کسر مبالغ بالا و گاه تا یک میلیون تومان از حقوق برخی معلمان باعث اعتراض و پرسش‌های مختلف شده است در این گزارش به چرایی کسر مبالغ بالا از حقوق معلمان پرداخته‌ایم.

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، صدور فیش‌های حقوقی فرهنگیان در اردیبهشت ماه و کسر مبالغ بالایی از حقوق آنها به گونه‌ای که یک میلیون تومان از حقوق عده‌ای کسر شده موجب اعتراض تعداد زیادی از معلمان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا فیش حقوقی اردیبهشت ماه به موضوع محل بحث فرهنگیان به ویژه در فضای مجازی تبدیل شده است و برخی می‌گویند به هیچ عنوان جزییات فیش و اینکه بر چه اساسی مبالغ بالایی از حقوق آنها کسر شده است را متوجه نمی‌شوند.

کسر یک میلیون و۹۰ هزار تومان از حقوق یک معلم

یکی از بانوان معلم در این رابطه به تسنیم می‌گوید: مدرک تحصیلی‌ام فوق لیسانس است و ۲۵ سال سابقه کار دارم و حکمم ماهانه سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است اما آنچه در این ماه رخ داد و کسر مبالغ بالا از حقوقم به شدت موجب ناراحتی‌ام شد و نه تنها من که سایر همکارانم نیز چنین وضعیتی دارند.

این معلم با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار تومان از حقوقم به دلیل مقرری ماه اول کسر شده است، بیان می‌کند: ۴۰۰هزار تومان جبرانی فروردین ماه را که به همه داده بودند، کسر کرده‌اند و با احتساب بیمه خدمات درمانی و صندوق ذخیره بازنشستگی، یک میلیون و ۹۰ هزار تومان از حقوقم کسر شده است؛ افزایش حقوق سال ۹۸ برای بنده ۶۵۰ هزار تومان بود که الان به کل از حقوقم رفته است، چرا باید مقرری ماه اول و ۴۰۰هزار تومان را کم کنند؟

در شرایطی که فرهنگیان نسبت به کسر مقرری ماه اول از حقوق خود گلایه دارند و نسبت به چرایی آن پرسش‌های مختلفی را مطرح می‌کنند، برای بررسی این موضوع و گرفتن پاسخ از مسولان آموزش و پرورش و انعکاس آن به فرهنگیان، تماس‌های مختلفی را داشتیم اما پاسخی از سوی مسولان آموزش و پرورش برای این مطالبه به حق فرهنگیان داده نشد.

چرا بازهم آموزش وپرورش اطلاع رسانی نکرد؟!

البته معاون برنامه‌ریزی و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش معتقد است که درباره مسائل و مطالبات مالی فرهنگیان در احترام به خواسته آنها مبنی بر رسانه‌ای نکردن این مسائل، صحبت نمی‌کند ‌و این موضوعات را از طریق سایت آموزش وپرورش اطلاع‌رسانی می‌کنند.

این تصمیم اگر چه مناسب اما پرسش این است، در ماجرای اخیر یعنی کسر ۴۰۰هزار تومان و مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان که در نهایت منجر به کسر مبالغ زیادی از فیش حقوقی برخی از آنها شده است و در حالیکه این موضوع از سوی تعداد زیادی از معلمان مورد اعتراض و پرسش بود، چرا اطلاع‌رسانی از طریق سایت وزارت آموزش و پرورش انجام نشد؟!

از سوی دیگر در شرایطی که علی الهیار ترکمن معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصمیم گرفته است، مطالبات فرهنگیان را رسانه‌ای نکند، این موضوع باید به عنوان دستورالعمل واحد از سوی تمام زیرمجموعه‌های معاونت پشتیبانی و مدیران کل باید رعایت شود.

به هر حال در شرایطی که آموزش و پرورش موظف بود نسبت به مطالبه به حق فرهنگیان و پاسخ به سوالات متعدد آنها درباره کسر از فیش حقوقی پاسخگو باشد و آن را در اطلاعیه ای رسمی از طریق سایت خود منعکس کند، اما این اتفاق نیفتاد و در خلأ این اطلاع‌رسانی، با توجه به اینکه در برابر سوالات مخاطبان خودمان را موظف به پاسخگویی می‌دانیم در بررسی و صحبت با کارشناسان، دلایل کسر مبالغ بالا از فیش حقوقی فرهنگیان را پرس‌وجو و نتایج آن را در ذیل منعکس می‌کنیم.

 افزایش حقوق از اول فروردین اعمال شد، ۴۰۰هزار تومان افزایش فروردین ماه که به صورت علی الحساب بود به همراه مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان کسر و این باعث شده است، حقوق‌ها کاهش نشان دهد همچنین حق بیمه خدمات درمانی نیز افزایش یافته و افرادی که حقوق بالاتری می‌گیرند، مالیاتشان نیز افزایش یافته است.

چرا از فیش حقوقی برخی معلمان مبالغ بالایی کسر شد؟

به عنوان مثال اگر افزایش حقوق یک فرد ۵۰۰ هزار تومان باشد برای دو ماه فروردین و اردیبهشت، یک میلیون تومان به حقوق فرد اضافه شده است که ۵۰۰ هزار تومان آن باید به عنوان مقرری ماه اول کسر و به حساب صندوق بازنشستگی واریز شود و ۴۰۰هزار تومان افزایش حقوق فروردین ماه نیز که به صورت علی الحساب بود به دستور سازمان برنامه وبودجه کسر و در مجموع ۹۰۰هزار تومان بدین شکل از حقوق فرد کسر شده است از سوی دیگر هزینه بیمه خدمات درمانی و مالیات نیز افزایش یافته است، تمام این موارد باعث می‌شود که افراد خیلی احساس افزایش حقوق نکنند.

اگر افراد فیش حقوقی فروردین و اردیبهشت را با یکدیگر مقایسه کنند، مشاهده خواهند کرد که افزایش حقوق در حکم آمده است اما قوانین می‌گویند که افزایش حقوق ماه اول تحت عنوان مقرری ماه اول باید کسر و به حساب صندوق بازنشستگی واریز شود.

دلایل کسر مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان 

ماجرای مقرری ماه اول نیز بدین صورت است که طبق قانون هر افزایش حقوق که شامل حال کارمندان دولت که تابع صندوق بازنشستگی کشوری هستند، می‌شود در ماه اول به حساب سازمان بازنشستگی واریز می‌شود که این موضوع در قانون مدیریت خدمات کشوری نیامده است و آموزش و پرورش نیز چند سالی آن را اجرا نکرد اما با شکایت صندوق بازنشستگی مجدد ملزم شد تا از سال ۹۱ این رقم را به حساب صندوق بازنشستگی واریز کند.

براین اساس هر وقت به حقوق کارمندان اضافه شود در ماه اول آن را کسر و به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌کنند و این وضعیت شامل حال تمام وزارتخانه‌هایی که تابع صندوق بازنشستگی هستند، می‌شود و فقط مشمول آموزش وپرورش نیست.

مقرری ماه اول به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌شود و این صندوق هنگام بازنشستگی پولی را به افراد برنمی‌گرداند بلکه این پول از حقوق افراد کسر می‌شود تا صندوق بازنشستگی سرپا بایستد و بتواند در ایام بازنشستگی حقوق افراد را پرداخت کند.

از سوی دیگر در بحث افزایش حقوق کارمندان دولت، مجلسی‌ها معتقدند که تصویب‌نامه دولت برای افزایش حقوق‌ها در سال ۹۸ برخلاف مصوبه مجلس است، حمیدرضا حاجی بابایی عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس براین باور است که ۴۰۰هزار تومان را با درصدها تلفیق کرده‌اند تا فردی متوجه نشود و اگر ۴۰۰هزار تومان را کنار بگذاریم فردی که یک میلیون و ۲۴۳هزار تومان حقوق می‌گیرد ۳.۲ درصد و فردی که حقوقش ۲۰ میلیون تومان است، ۱۶ درصد افزایش داشته است. برهمین اساس دیوان محاسبات به بررسی افزایش ۱۰ درصدی حقوق‌ها در سال ۹۸ می‌پردازد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حقوق معلمان فیش حقوقی کسر مبالغ معلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۰۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران

یک سازمان حقوق بشری در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود به غزه مدارس این باریکه را به پایگاه‌های نظامی برای خود تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه امروز-چهارشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: اسرائیل به‌طور عامدانه مراکز غیرنظامی را نظامی می‌کند و مدارس و مراکز آموزشی را به پایگاه‌های نظامی در چارچوب حملاتش به نوار غزه برای هفتمین ماه متوالی تبدیل کرده است. ارتش اشغالگر به بمباران و ویرانی هدفمند و گسترده مدارس و کشتار و اعدام غیرقانونی غیرنظامیانی که به مدارس پناه آورده‌اند اکتفا نکرد بلکه تعدادی از مدارس را به پایگاهایی نظامی برای خود و تمرکز نیروها و تجهیزاتش و همچنین مراکز بازداشت، بازجویی و شکنجه تبدیل کرده است که این امر نقض آشکار قوانین بین‌المللی و قواعد جنگ است.

طبق گزارش روسیا الیوم، این سازمان حقوق‌بشری اعلام کرد: این جنایت‌های اسرائیل در راستای تداوم میراث استعماری است که بر پایه سلطه گری و برچیده شدن مولفه‌های اصیل و اساسی ملت‌ها به ویژه فرهنگی و آموزشی بنا نهاده شده است. ارتش اسرائیل در حمله به غزه بسیاری از مدارس این منطقه را به پایگاه‌های نظامی و مراکز بازداشت تبدیل کرده است؛ مدارسی مانند صلاح‌الدین که در ماه فوریه به بازداشتگاه و مرکز بازجویی برای صدها غیرنظامی تبدیل شد. در روز ۳۰ آوریل امیر بوخبوط خبرنگار اسرائیلی ویدیویی منتشر کرد که نشان می‌دهد ارتش این رژیم یک پایگاه نظامی عملیاتی در داخل یک مدرسه در نوار غزه ایجاد کرده است و این پایگاه وابسته به تیپ ۱۶۲ است و از داخل آن عملیات نظامی انجام می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: نظامیان اسرائیلی ویدیوهای زیادی منتشر کردند که نشان می‌دهد آنها به مدارس هجوم می‌آورند و آوارگان را مجبور به تخلیه آن‌ها می‌کنند، همچنین آن‌ها در برخی از کلاس‌ها مستقر شده و از داخل آن‌ها تیراندازی می‌کنند. این نظامیان همچنین یک مدرسه وابسته به سازمان ملل را منفجر می‌کنند و به این کار افتخار می‌کنند. اسرائیل ۸۰ درصد مدارس غزه را به طور کامل و یا جزئی ویران کرد، این رژیم حتی مدارس وابسته به سازمان ملل که به پناهگاهی برای آوارگان تبدیل شده تخریب کردند و حملات این رژیم همچنان ادامه دارد حتی در مناطقی که خود آن‌ها گفته‌اند امن هستند. علاوه بر ده‌ها هزار شهید و مجروح در غزه، ۶۲۵ هزار دانش‌آموز از حق آموزش محروم هستند، از سوی دیگر ۶ دانشگاه در نوار غزه تخریب شده است که یکی از آن‌ها چند هفته بعد از اینکه به عنوان پایگاه‌ نظامی برای اسرائیل از آن استفاده می‌شد، توسط این رژیم منفجر شد.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بخش دیگری از بیانیه خود بر لزوم محافظت از مدارس غزه تاکید کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا به تل‌آویو فشار بیاورد و عملیات نظامی در داخل و علیه مدارس غزه را متوقف کند.

این سازمان همچنین خواستار ورود کمیته‌های فنی متخصص به داخل غزه و انجام تحقیق درمورد جنایت‌های وحشتناک اسرائیل و نسل کشی مردم فلسطین در غزه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از شنبه با ۲ آپشن/ بالاخره دولت دستور همسان‌سازی حقوق‌ها را داد
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت
  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران
  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی